Πολιτική Cookies της JABOBS DOUWE EGBERTS

 

 

Αντικείμενο

 

Η JACOBS DOUWE EGBERTS B.V., συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων και των θυγατρικών της επιχειρήσεων («JDE»), έχει ως στόχο να κάνει την online εμπειρία σας και την αλληλεπίδρασή σας με τους ιστότοπούς μας όσο το δυνατόν πιο ενημερωτική, συγκεκριμένη και υποστηρικτική. Ένας τρόπος για να το επιτύχει αυτό είναι να χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνικές οι οποίες αποθηκεύουν πληροφορίες που αφορούν την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας μέσω του υπολογιστή σας. Αισθανόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους cookies χρησιμοποιεί ο ιστότοπός μας και για ποιους σκοπούς. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη φιλικότητα του ιστόπου προς το χρήστη. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπό μας ή μέσω αυτού και τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται. Το παρόν είναι μια δήλωση περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και χρήσης των cookies, και όχι σύμβαση ή συμφωνία.

 

Τί είναι τα cookies?

 

Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων που αποθηκεύεται από το πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεσθε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Το cookie δεν περιέχει ούτε συλλέγει πληροφορίες μεμονωμένα αλλά όταν διαβάζεται από κάποιον διακομιστή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης διαδικτύου μπορεί να δώσει πληροφορίες για να παράσχει μια πιο φιλική στο χρήστη υπηρεσία όπως είναι η ανίχνευση σφαλμάτων. Δε διατηρούμε τα cookies για περισσότερο χρόνο από ότι είναι απαραίτητο.

 

Η πλήρης χρήση του ιστότοπού μας απαιτεί την εγκατάσταση cookies. Ακόμη κι αν δεν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε τα cookies, θα μπορείτε ακόμη να περιηγηθείτε στον ιστότοπο. Ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά του ιστότοπου μπορεί να έχουν περιοριστεί.

 

Η παρούσα ενημέρωση αποτελεί μέρος της προσπάθειάς μας να συμμορφωθούμε με την πρόσφατη νομοθεσία και να διασφαλίσουμε το ότι είμαστε ανοιχτοί, ειλικρινείς και ξεκάθαροι αναφορικά με τα cookies και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Παρακαλείστε να ανατρέξετε στην JACOBS] Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για περισσότερες πληροφορίες.

 

Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies?

 

Ενδέχεται να παρατηρήσετε την παρουσία διαφορετικών τύπων cookies που δημιουργήθηκαν κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιούμε τέσσερις τύπους cookies:

  • Cookies λειτουργικότητας
  • Cookies ανάλυσης
  • Cookies διαφήμισης
  • Cookies κοινωνικής δικτύωσης.

 

Cookies Λειτουργικότητας

 

Τα cookies αυτά είναι απαραίτητα γιατί επιτρέπουν την πλοήγηση στον ιστότοπο/ιστότοπους της JDE καθώς και τη χρήση λειτουργιών του ιστότοπου, όπως την πρόσβαση σε προστατευμένες περιοχές αυτού. Χωρίς τα cookies αυτά, τέτοιου είδους λειτουργίες, όπως το καλάθι αγορών και η ηλεκτρονική πληρωμή δεν είναι δυνατές.

 

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τα εν λόγω cookies για:

 

  • Την ταυτοποίηση των χρηστών με στόχο την ασφαλή σύνδεση
  • Την απομνημόνευση των προϊόντων που τοποθετείτε στο καλάθι αγορών σας κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρονικής αγοράς
  • Την απομνημόνευση πληροφοριών που συμπληρώνετε σε διάφορες σελίδες κατά την πληρωμή ή παραγγελία ώστε να μην είναι απαραίτητο να συμπληρώνετε διαρκώς όλα τα στοιχεία σας
  • Τη μεταφορά πληροφοριών από τη μια σελίδα στην επόμενη, όταν για παράδειγμα συμπληρώνετε μια μεγάλη έρευνα ή όταν χρειάζεται να συμπληρώσετε μεγάλο αριθμό στοιχείων για μια ηλεκτρονική παραγγελία
  • Την αποθήκευση προτιμήσεων όπως γλώσσα, τοποθεσία, αριθμό αποτελεσμάτων αναζήτησης που θα εμφανίζονται κτλ.
  • Την αποθήκευση ρυθμίσεων για βέλτιστη προβολή βίντεο, όπως το μέγεθος του buffer και τα στοιχεία ανάλυσης της οθόνης σας
  • Την ανάγνωση των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο ώστε ο ιστότοπός μας να εμφανίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην οθόνη σας
  • Τον εντοπισμό της κακής χρήσης του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, καταγράφοντας για παράδειγμα πολλαπλές και επαναλαμβανόμες αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης
  • Την ομοιόμορφη φόρτωση του ιστότοπου ώστε να παραμένει προσβάσιμος
  • Τη δυνατότητα αποθήκευσης των στοιχείων σύνδεσης ώστε να μη χρειάζεται να τα καταχωρείτε κάθε φορά
  • Να μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποιες αντιδράσεις στην ιστοσελίδα μας.

 

Cookies ανάλυσης

 

 

Τα cookies αυτά συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά πλοήγησης των επισκεπτών στους ιστότοπούς μας, όπως ποιες σελίδες γίνονται αντικείμενο συχνών επισκέψεων και αν οι επισκέπτες λαμβάνουν μηνύματα σφάλματος. Μέσω αυτού είμαστε σε θέση να κάνουμε τη δομή, την πλοήγηση και το περιέχομενο του ιστότοπου όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς τον χρήστη. Δε συνδέουμε τις στατιστικές και άλλα στοιχεία αναφορών με μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα.

 

Χρησιμοποιούμε τα εν λόγω cookies για:

 

  • Την καταγραφή του αριθμού των επισκεπτών στις ιστοσελίδες μας
  • Την καταγραφή της χρονικής διάρκειας κάθε επίσκεψης στις ιστοσελίδες μας
  • Τον προσδιορισμό της αλληλουχίας/σειράς με την οποία κάθε χρήστης επισκέπτεται τις διάφορες σελίδες στον ιστότοπό μας
  • Την αξιολόγηση των σημείων του ιστότοπου που χρειάζονται βελτίωση
  • Τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου

 

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό όπως το Google Analytics προκειμένου να αναλύσουμε τη χρήση των σελίδων, τις αλληλεπιδράσεις των σελίδων και τις διαδρομές που ακολουθούνται μέσω των ιστότοπών μας. Αυτά είναι γνωστά ως «website metrics» ή «analytics».

 

Το Google Analytics είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία ανάλυσης που προσφέρεται από τη Google Inc. (Google). Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να αναλύει τη χρήση του ιστότοπου από τους Χρήστες. Η Google χρησιμοποιεί συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία προκειμένου να δώσει στη JDE μια εικόνα για τον τρόπο που οι Χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολλανδικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων, καταστήσαμε το Google Analytics πιο φιλικό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσω:

 

  • Διασφάλισης μιας «Σύμβασης Επεξεργασίας» με τη Google
  • Ενεργοποίησης της ανωνυμίας των διευθύνσεων IP του Google Analytics
  • Διασφάλισης της μη μεταφοράς δεδομένων στη Google

 

Η Google δύναται να παράσχει τέτοιου είδους στοιχεία σε τρίτα μέρη μόνο αν υποχρεωθεί από το νόμο ή εφόσον τρίτα μέρη επεξεργάζονται συγκεκριμένα στοιχεία για λογαριασμό της Google.

 

Cookies διαφήμισης

 

 

Στόχος μας είναι να παράσχουμε στους επισκέπτες του ιστότοπού μας πληροφορίες που να τους αφορούν  όσο το δυνατόν περισσότερο. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο σε κάθε επισκέπτη μας. Αυτό γίνεται όχι μόνο μέσω του περιεχομένου του ιστότοπού μας αλλά και μέσω των προβαλλόμενων διαφημίσεων.

 

Προκειμένου να φέρουμε εις πέρας αυτές τις προσαρμογές προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια εικόνα των πιθανών ενδιαφερόντων σας βάσει των ιστότοπων της JDE που επισκέπτεσθε ώστε να δημιουργήσουμε ένα τμηματοποιημένο προφίλ. Βάσει αυτών των ενδιαφερόντων θα μπορούμε να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις του ιστότοπού μας για διάφορες ομάδες πελατών.

 

Χρησιμοποιούμε τα εν λόγω cookies για:

 

  • την καταγραφή των διαφημίσεων που έχουν ήδη προβληθεί ώστε να μη βλέπετε συνέχεια τις ίδιες
  • την καταγραφή του αριθμού των επισκεπτών που κάνουν κλικ στη διαφήμιση
  • την καταγραφή του αριθμού των παραγγελιών που διενεργούνται μέσω της διαφήμισης
  • την καταγραφή από τους ιστότοπους της επίσκεψής σας και ως εκ τούτου την αξιολόγηση των ενδιαφερόντων σας
  • τον έλεγχο σχετικά με το αν κάνατε κλικ σε μια διαφήμιση
  • πληροφορίες για την πλοηγητική συμπεριφορά που θα μεταβιβαστούν σε άλλους ιστότοπους
  • τη χρήση υπηρεσιών τρίτων για προβολή διαφημίσεων
  • την προβολή πιο ενδιαφερουσών διαφημίσεων βάσει της χρήσης σας στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε τα cookies, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι θα προβάλλονται διαφημίσεις στον ιστότοπό μας, ωστόσο οι διαφημίσεις αυτές δε θα σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας. Οι διαφημίσεις ενδέχεται για παράδειγμα να τροποποιούνται αναλόγως με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Μπορείτε να συγκρίνετε αυτού του τύπου τις διαδικτυακές διαφημίσεις με τις διαφημίσεις στην τηλεόραση. Αν για παράδειγμα παρακολουθείτε μια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση θα προβάλλονται συχνά διαφημίσεις για προϊόντα μαγειρικής κατά τα διαλείμματα της εκπομπής.

 

Τρίτα μέρη που τοποθετούν cookies μέσω του ιστότοπού μας ενδέχεται να προσπαθήσουν τα μάθουν τα ενδιαφέροντά σας κατά τον ίδιο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση οι πληροφορίες που σχετίζονται με την παρούσα επίσκεψή σας ενδέχεται να συνδυαστούν με πληροφορίες που αποκτήθηκαν μέσω επισκέψεών σας σε άλλους ιστότοπους.

 

CookiesSocialMedia

 

Τα άρθρα, οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπετε στον ιστότοπό μας μπορούν να κοινοποιηθούν και να γίνουν αρεστά μέσω των social media μέσω κουμπιών. Τα cookies των κοινωνικών δικτύων χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν δυνατή τη λειτουργία αυτών των κουμπιών ούτως ώστε να αναγνωρίζουν πότε επιθυμείτε να μοιραστείτε ένα άρθρο ή βίντεο.

 

Τα cookies αυτού του είδους δίνουν τη δυνατότητα:

 

  • στους συνδεδεμένους χρήστες των επιλεγμένων κοινωνικών δικτύων να μοιραστούν και να κάνουν κλικ «μου αρέσει» σε συγκεκριμένο περιεχόμενο απευθείας από τον ιστότοπό μας.

 

Τα κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται επίσης να συλλέξουν τα προσωπικά σας στοιχεία για δικούς τους σκοπούς. Η JDE δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που τίθενται από τα κοινωνικά δίκτυα και τις πιθανές πληροφορίες που συγκεντρώνουν, παρακαλείστε να ανατρέξετε στη δήλωση περί απορρήτου που προβλέπεται από τα εκάστοτε κοινωνικά δίκτυα. Παρακάτω απαριθμούνται οι δηλώσεις περί απορρήτου των κυριότερων καναλιών Κοινωνικής Δικτύωσης που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τη JDE:

 

 

Οι επιλογές σας


Η JDE τοποθετεί cookies λειτουργικότητας και ανάλυσης όταν εξερευνείτε τον ιστότοπό μας. Μόνον εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, η JDE τοποθετεί cookies που δεν είναι απαραίτητα για την παροχή άλλων λειτουργιών του Ιστότοπου (cookies Διαφήμισης και Κοινωνικών Δικτύων).

 

Πώς μπορείτε να ελέγξετε τα cookies

 

Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να ελέγξετε ή/και να διαγράψετε τα cookies – για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το aboutcookies.org. Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που έχουν αποθηκευθεί στον υπολογιστή σας και μπορείτε να ρυθμίσετε τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο ώστε να αποτρέπουν την αποθήκευσή τους. Αν το κάνετε αυτό ωστόσο ενδεχομένως να χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα μερικές προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεσθε έναν ιστότοπο και ορισμένες υπηρεσίες και λειτουργίες ενδέχεται να μη λειτουργούν.

 

 

Αλλαγές στην Πολιτική

 

Ενδέχεται να αλλάξουμε την παρούσα Πολιτική Cookies της JDE από καιρού εις καιρόν. Για το λόγο αυτό σας ενθαρρύνουμε να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα πολιτική. Η τελευταία τροποποίηση της παρούσας πολιτικής πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2016.  

 

Ερωτήσεις και σχόλια

 

Παρακαλείστε να μας στείλετε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας σχετικά με τα cookies ή την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο privacy@jdecoffee.com.